Al het laatste nieuws van Meubelen Moens

NIEUWS

Nieuws

SALE SWEET SALE.

Bespaar tot wel 30%

op toonzaalmodellen uit de collectie van Natuzzi Italia, en maak uw huis mooier dan ooit.

Het nieuwe jaar brengt ongekende kansen met zich mee, maak plaats voor schoonheid en handgemaakt Italiaans design. Breng warmte en harmonie in uw huis.

Tot 14 februari bij Living@Moens.

Nieuws
Natuzzi Melpot Sofa, Natuzzi Italia


Nieuws

Natuzzi winter sales!


Bespaar tot wel 30% op modellen uit de collectie van Natuzzi Italia, en maak uw huis mooier dan ooit.

Het nieuwe jaar brengt ongekende kansen met zich mee, maak plaats voor schoonheid en handgemaakt Italiaans design. Breng warmte en harmonie in uw huis.

Solden met kortingen tot wel 30% op Natuzzi, tot 14 februari geldig bij Living@Moens en Meubelen Moens.

Meer weten? Ontdek onze assortiment Natuzzi of kom langs in onze showrooms.

Nieuws

Nieuws

Metaal in je interieur

Nieuws

De populariteit van metaal in het interieur is de laatste jaren sterk gestegen. Om je meubelen van metaal tegen roest of verwering te beschermen, worden ze meestal door de fabrikant aan een gepaste behandeling onderworpen.

Voor elk hard, zacht, behandeld of onbehandeld metaal bestaan er speciale politoeren. Wrijf de politoeren steeds zoveel mogelijk uit. Groeven maak je zuiver met een zachte tandenborstel, laat niks liggen op het metaal dat zou kunnen krassen.

Staal (gelakt of ongelakt)

Bij ongelakte stalen meubelen is roest een gewaardeerd teken van ouderdom. Indien je dit wenst, kun je roest met fijne staalwol wegwerken. Gelakt of poeder gelakt staal zal minder snel roesten. Wanneer je stalen meubelen nat reinigt, droog je ze best goed na ! metaal

Ijzer

Om hun eigenheid en kleurdiepte als natuurlijk materiaal te behouden, worden ijzeren meubelen voor binnengebruik meestal niet gelakt of afgelakt. Ijzer vereist een bijzondere reiniging om aantasting door oxidatie te verhinderen. Ge – bruik de door de fabrikant aanbevolen middelen.

Tuinmeubelen uit ijzer zijn over het algemeen behandeld zodat ze weer en wind kunnen doorstaan.

Chroom, messing, koper

Chroom, messing en koper moet je met een zachte doek regelmatig schoonwrijven. Vlekken op chroom kun je schoonwrijven met een vochtige doek en wat natriumcarbonaat.

Roest werk je weg met een metaalreiniger. Koper wordt brandschoon door het met hete zuurkoolbouillon af te wassen, koud na te spoelen en op te blinken. Aangeslagen messing reinig je met zout of azijn. Ongelakte messing kun je behandelen met een pasta van zout en citroensap .

Roestvrij edelstaal

Kleine schoonheid probleempjes los je op met een staalreiniger. Gepolijst edelstaal moet af en toe met een politoer worden behandeld. Zeer behulpzaam zijn speciale sponsjes met natuurlijke reinigingsstoffen zoals bijv. kokoszeep. Doffe plekken worden na een behandeling met een mix van geslibd krijt en azijn weer zo goed als nieuw.

Nieuws

De Herfst is begonnen – maak een gezellige thuis!

Nieuws

De zon komt later op en gaat eerder onder. Het wordt kouder en natter, en de bladeren vallen van de bomen. Het is duidelijk: de herfst is begonnen!

Zit de zomer nog steeds in je hoofd? Dan is het tijd om je huis herfstbestendig te maken, want je zult er steeds meer tijd doorbrengen. ?

Elk seizoen biedt een leuk excuus om uw huis op te frissen, zelfs als u niet met het thema vakantie bezig bent, kunnen subtiele aanpassingen direct een ruimtegevoel geven dat past bij de veranderende temperaturen.

Voor de herfst betekent dat het toevoegen van gezellige texturen, rijke kleuren, het vinden van een perfecte koffiemok, en natuurlijk, veel pompoenen.

Nieuws

Goud, geel en oranje kleurschakeringen kenmerken de natuur tijdens de herfst en deze kleuren kunnen we ook in onze woning doorvoeren. Zo brengen we een adem van de herfst in onze leefruimte. Van meubelstukken, verf voor de muren of kleine decoraties, u kunt uw fantasie gebruiken en de kleuren gebruiken volgens uw wensen.

Typische herfstkleuren zijn natuurlijke kleuren van crème, over zand, tot bruintinten. Rood en geel zijn ook mogelijk en kunnen heel leuk zijn om uw woning decoratie extra te accentueren, en warmte in huis te brengen. Wel best beperken in gebruik, omdat het geheel nogal snel zwaar en schreeuwerig kan overkomen, je wil nog altijd tot rust komen in huis.

Houten meubelen, voorwerpen uit de natuur in aardse kleuren kunnen ook als decoratie gebruikt worden in elk huis. Denk aan dennenappels, noten,  bladeren en andere objecten die je kan terugvinden in de natuur om je interieur net wat meer vorm te geven.

De muren kunnen in warme gele tinten zijn die altijd zorgen voor plezier in huis.

Als u niet meteen een nieuwe bank wenst te kopen, kunt u uw huidige bank bedekken met een sprei in herfstkleuren. Laat u inspireren door de kleuren van de herfstbladeren en je bank krijgt meteen een heel nieuwe look!

Als decoratie kunt u gebruik maken van kussens in fijne goudkleurige of oranje tinten, op de muren kunt u een fotobehang met herfstmotieven gebruiken.

Wees creatief, laat je inspireren door de natuur en haal de gezellige herfstgedachte in huis!

Nieuws

Nieuwe interieurtrends voor 2021

Nieuws

Ben je op zoek naar de interieurtrends van 2021? Wel dan ben je op de goede plaats, we hebben enkele trends verzameld en zullen dit ook in andere berichten verder uitspitten. Ben je zelf niet zo thuis in het inrichten van je interieur? Geef ons zeker een seintje, we zijn er om jouw verder te helpen in de zoektocht naar het perfecte interieur!

De inrichting van een huis of appartement kan een leuke taak zijn, en het vinden van de perfecte stijl om de ruimte comfortabel en aantrekkelijk te maken is niet zo moeilijk.

Ontdek in deze blogpost de nieuwe interieurtrends voor 2021 en beleef ideeën en designtrends van moderne en hedendaagse interieurdecoratie.

Een startpunt – ga voor een inrichting zonder al teveel prikkels

Als je een visueel rustgevend huis wilt, vraag jezelf dan af wat er in kasten gestopt en uit het zicht verwijderd kan worden en welke elementen niet essentieel zijn. Organiseer daarna volgens de prioriteiten.

Je moet consequent zijn met dit proces, en om de paar maanden naar elke kamer terugkeren en het met een verse blik observeren. Je zal zeker merken dat er meer te vereenvoudigen valt en zo komt de gehele ruimte ook meteen meer tot rust.

Om ervoor te zorgen dat de ruimtes “clean” blijven, kan je best alles een speciale plaats geven. Het hoeft dan ook niet kunstmatig opgeruimd zijn, een geordende chaos geeft een iets gezelligere indruk. Een beperkte chaos dan toch ;-).

Interieurtrend: Voeg eyecatchers toe

Eén van de interieurtrends in die ook in 2021 zullen blijven gelden, is kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen en te investeren in de klassiekers die echt de tand des tijds zullen doorstaan, en uw interesse zal blijven prikkelen.

Ontdek zeker ons aanbod klassiekers bij Living@Moens, waar je verschillende designmerken terugvindt. Je hoeft niet je hele huis van design te voorzien, maar één stuk in een ruimte kan meteen het hele gevoel van die ruimte beïnvloeden.

Interieurtrend: Scandinavische en Japanse mix

Nieuws

Een andere interieurtrend is het gebruik van buitenlandse invloeden en deze toe te passen op je eigen interieur, al dan niet geblend.

De Scandinavische en Japanse stijl zijn al vrij minimalistisch, eenvoudig en functioneel. En de functie van beide, bekend als Japandi-stijl, is dat ook. De witte kleur domineert alle omgevingen, natuurlijk hout, materialen en organische vormen met alle invloed van de grote Scandinavische en Japanse ontwerpers van de 50′ zijn de belangrijkste kenmerken.

Deze stijl wordt gekenmerkt door grote omgevingen met open en lichte, comfortabele ruimtes. Het meubelontwerp van pure lijnen, combineren het traditionele met het moderne waarbij ze altijd prioriteit geven aan het functionele.

Interieurtrend: Voeg een vleugje persoonlijkheid toe

De laatste tijd is de meest opvallende trend in interieurdesign en -decoratie gericht op het personaliseren van ruimtes. Dat wil zeggen, rekening houden met de persoonlijke stijl bij het creëren van onze woning, zonder zo veel vast te houden aan de mainstream, of aan wat de “experts” denken over de nieuwste trends. Uiteindelijk gaat het erover dat jij toevoegt aan je interieur wat je zelf leuk vindt natuurlijk en waar je je goed bij voelt.

Door de invloed van het internet is het vandaag de dag zeer eenvoudig om interieur ideeën te vinden en te sprokkelen, via platformen als Pinterest kan je daarenboven al je ideeën mooi ordenen in een handig overzicht. Daarna kan je het delen, bespreken en vervolgens toepassen.

Interieurtrend: Creëer een eigen stijl en laat de mainstream voor wat het is

Naast het online vinden van producten hebben we met een simpele klik toegang tot inspirerende ideeën en modellen uit de hele wereld. Dit stelt ons in staat om de nuances van onze persoonlijke stijl te definiëren, helpt ons om onze esthetische gevoeligheid te verfijnen en onze voorkeuren te vertrouwen in plaats van simpelweg de mainstream te volgen.

Nieuws

Zo komt bijvoorbeeld vintage mode terug – is het ooit wel weggeweest – wat resulteert in warme maar tegelijkertijd moderne omgevingen, met eenvoudige lijnen en designelementen die geïnspireerd zijn door de lijnen uit de jaren 60 en verder.

Zo, hier alvast enkele interieurtrends die we in 2021 vorm zien krijgen. Op de hoogte blijven van onze promoties en nieuws, volg dan zeker onze sociale media kanalen en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuws

Bed & matras

Tijdens de slaap rusten lichaam en geest uit, de wervelkolom en het celweefsel regenereren zich. Het is dan ook logisch dat het herstel van ons lichaam en het weer opladen van de batterijen nauw samenhangt met de kwaliteit van het bed. Een bed moet optimale bewegingsvrijheid bieden, het lichaam anatomisch ondersteunen en bovendien in staat zijn om uitgezweet vocht weg te leiden en aan de kamerlucht af te geven. Het ideale slaapsysteem past zich puntprecies aan het lichaam aan en neemt een natuurlijke S-vorm aan.

Voor een compleet overzicht aan onderhoudsproducten komt u best naar onze meubelzaak. Veel fabrikanten adviseren een specifiek reinigings- en onderhoudsmiddel voor hun meubel, op basis van de gebruikte afwerking van het meubel. Laat uw meubelzaak dit voor u nagaan. Wij helpen u met plezier verder.

Pocketveren matras

De kern van een pocketveren matras bestaat uit stalen veren die door meerdere lagen van verschillend materiaal zijn omgeven. Boven en onder de pocketveren is er een zachte afdeklaag voorzien in polyurethaan, latex of traagschuim. Pocketveren matrassen bieden een goede luchtcirculatie en een sterke veerkracht. Je vindt ze voornamelijk in een 5-zone of 7-zone versie, waarbij elke zone de beste ondersteuning biedt aan een specifieke zone van het lichaam, bijvoorbeeld de schouderzone of de bekkenzone. De oudere bonell-veren matras is minderwaardiger en wordt daarom minder gebruikt.

Latexmatras

Latex wordt uit de melk van de rubberboom gewonnen of synthetisch aangemaakt. Het wordt opgeschuimd, in verschillende luchtkamervormen ‘gebakken’ en met andere materialen vermengd. Het resultaat is een sterk elastische matras, alleen het belaste punt zakt in, niet de omgeving. Bijzonder interessant voor allergische personen: latexmatrassen zijn stofvrij en kiemdodend.

Boxspring matras

Bij een boxspring bed worden tot 500 stalen veren (bonellveren of pocketveren) in een bedkader bevestigd. Dit ter vervanging van de klassieke lattenbodem. Een voordeel is de geluidloosheid van de vering en de verbeterde luchtcirculatie. Boxsprings kunnen met quasi elke soort matras worden uitgerust, maar meestal wordt een pocketveren matras gekozen omwille van de hoge luchtdoorlatendheid van het totale slaapsysteem. Wanneer het geheel wordt gecomplementeerd met een extra topper, een dunne matras van 3 tot 12cm die bovenop de gewone matras komt, dan spreekt men dikwijls van een Scandinavisch slaapsysteem

 

De perfecte matras die goed is voor iedereen, bestaat niet. U moet er dus één vinden die het best aansluit bij uw smaak en uw lichaamsbouw. Als u op zoek bent naar een matras voor u en uw partner, ga samen naar de winkel en zoek tot u een oplossing vindt die voor beiden past. Laat nagaan of uw werverkolom mooi verticaal is in zijlig. Vergeet niet dat u gedurende minstens een tiental jaar elke nacht op uw matras zult slapen. Kom dus zeker testen

Tip
Besteed vooral veel aandacht aan het kiezen van de juiste matras. Het is de matras die grotendeels het slaapcomfort bepaalt van uw totale slaapsysteem, veel meer dan de lattenbodem, boxspring of je kussen. Neem dus zeker de tijd om uw toekomstige matras uit te proberen in de toonzaal, probeer uw verschillende slaaphoudingen uit en laat je begeleiden door de adviseur, zodat je snel en zeker de matras vindt die perfect bij u past.

 

Elke mens is anders, en daarom kiest u best voor een matras op uw maat. Uw adviseur zoekt samen met u de matras die bij u past. Er is een zeer breed scala aan comfortschuimen, waaronder polyether schuim, latex, gel matrassen, koudschuim en traagschuim of visco-elastisch schuim.

Een orthopedische matras is minder aan te raden voor gezonde mensen, omdat ze minder bewegingsvrijheid geeft. Dat bevordert de nachtrust niet. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar op. De laatste jaren zijn de gelmatrassen sterk opgekomen ten nadele van de schuimmatrassen.

Binnen het slaapsysteem draagt de tijk (matrashoes) bij aan een gezonde en ontspannen slaap. Hij zorgt voor een heerlijk comfort, en draagt bij tot de juiste klimaateigenschappen en de algehele hygiënische uitrusting van het slaapsysteem. Wij geven de voorkeur aan een tijk die anti-allergisch, luchtdoorlatend, afneembaar en wasbaar is.

Nieuws